doc. Mgr. Barbora Lapčíková, Ph.D.
Department of Food TechnologyVědecko-výzkumnou činnost zaměřuje na studium adsorpčních procesů probíhajících na látkách s vysokým obsahem organicky vázaného uhlíku, materiálové inženýrství, termickou analýzu, elektrochemii a jejich využití v oblasti přípravy a charakterizace kompozitních materiálů a potravinářských produktů.
Vede cvičení z předmětů fyzikálně-chemické vlastnosti potravin, aplikovaná a povrchová chemie.
Teaching
Consulting hours
Čtvrtek 12.00-14.00Curriculum vitae
Education
1986-1992: Masarykova univerzita v Brně, Přírodovědecká fakulta, obor Fyzikální chemie, magisterské studium, Mgr.
1994-1998: Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická, obor Makromolekulární chemie, doktorské studium, Ph.D.
2007: Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství, obor Materiálové vědy a inženýrství, habilitace, doc.
Internships and study stays
2002-2004: University of Aveiro, Aveiro, Portugalsko, přednášející v rámci programu Socrates/Erasmus.
2010-2012: University of Rennes, Rennes, Francie, přednášející v rámci programu Socrates/Erasmus.
2001-dosud: University of Birmingham, School of Chemical Engineering, Birmingham, Velká Británie, přednášející v rámci programu Socrates/Erasmus.
Process of employment
1997-dosud: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, docent
2013-dosud: Univerzita Palackého v Olomouci, Přírodovědecká fakulta, Katedra fyzikální chemie, docent
1997-1998: Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická, odborný asistent.