SVOČli jsme to!
8. listopadu 2019Již tradiční promenáda současné vědy a výzkumů, nad kterými tráví bezesné noci studenti FT UTB, se odehrála ve čtvrtek 7. 11. 2019 v prostorách Laboratorního centra.
Akce, známější pod chytlavým názvem Studentská Výzkumná a Odborná Činnost, která má za cíl prezentaci odborných témat, která mnozí ze studentů dlouhodobě zpracovávají mimo jiné i pro své závěrečné práce, byla rozdělena do třech okruhů:
- Vědy o živé a neživé přírodě
- Technické vědy
- Potravinářství
Přes 5 desítek studentů si představilo svou práci buďto formou vědeckých posterů, či prezentací před odbornou komisí. A kdo nakonec odešel ověnčen nehynoucí slávou?
___
Sekce: Vědy o živé a neživé přírodě
Přednášky:
- Bogenrová Eliška | Mikro texturované povrchy na bázi hyaluronanu sodného
- Navrátil Jiří | Syntéza imidazoliové soli na bázi adamantanu
Postery:
- Kočí Berenika | Příprava a charakterizace redispergovatelných gelů s obsahem kurkuminu
- Krátká Vendula | Stanovení methanogenů pomocí molekulárně biologických metod
- Kužela Tomáš | Spektrální vlastnosti substituovaných terthiofenů metodami kvantové chemie a molekulové dynamiky
- Tatarková Lenka | Vliv enkapsulovaného oleje na přípravu a vlastnosti gelů na bázi nanokrystalické celulózy a kaseinátu sodného
___
Sekce: Technické vědy
Přednášky:
- Balharová Michaela | Charakterizace chování roztoků akrylátového laku
- Brázdová Michaela | Vliv smáčivosti vlákenných vrstev na filtrační účinnost
Postery:
- Diatel Ondřej | Využití slitin o vysoké teplotní vodivost jako prvků pasivní temperace vstřikovacích forem
- Fajkus Přemysl | Vliv perforace polyuretanových desek na útlum v nízkých frekvencích
- Pawlas Jakub | Návrh a konstrukce upínacích čelistí pro zajištění rovnoměrného rozložení napětí ve zkušebním pryžovém tělese pure-shear
___
Sekce: Potravinářství
Přednášky:
- Vychodil Radek | Vliv krmiva na nutriční hodnoty potemníka moučného
- Tocíková Kristína | Detekce geneticky modifikovaných organizmů v potravinách a potravinářských surovinách
- Petrůjová Adéla | Využití lišejníku islandského jako netradiční suroviny potravin
Postery:
- Gaubová Gabriela | Hodnocení a změny různých odrůd chilli papriček a výrobků z nich v průběhu úchovy
- Haranovská Viktorie | Stanovení biologicky aktivních látek v jedlých květech a jejich výluzích
- Swaczynová Kateřina | Snížení dekarboxylázové aktivity bakteriální kultury v závislosti na podmínkách kultivace
Gratulujeme a všem zúčastněným děkujeme! Za rok zas!