Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
Zlín Film Festival

Fakulta technologická přináší vědu a technologii na Zlin Film Festival

Už 4. září se na Náměstí míru otevřou dveře do Tajemné laboratoře a Technologické dílny Fakulty technologické UTB. Všichni malí i střední vědci i vědkyně tak získají možnost nahlédnout do světa zlínské vědy a techniky. Pro ty větší chystá fakulta přednášky populárně vědeckých témat ve festivalovém Šapitó v parku Komenského, ty proběhnou hned dvakrát.

Tajemná laboratoř & Technologická dílna

Ani letos se Zlín Film Festival neobejde bez vědy. Tajemná laboratoř se přesunula ze zámeckého parku na Náměstí míru. Při poznávání tajů životního prostředí, chemie, polymerů a technologie potravin a se děti dozví o tom, co všechno ovlivňuje prostředí, ve kterém žijeme a jak mohou sami změnit budoucnost naší planety. Technologická dílna zase nadchne všechny se zájmem o robotiku a techniku. K vyzkoušení budou například 3D pera, robotická ramena nebo výroba vlastních dřevěných robůtků.

Science Café v parku

 „U příležitosti filmového festivalu odstartujeme i podzimní sérii Science Café Zlín, po kterých se nám od března už pořádně stýská.“ přibližuje Roman Čermák, hlavní koordinátor populárně naučných přednášek.

Vědět je budoucnost. Tímto heslem se fakulta řídila při plánování celého programu, přednášky Science Café Zlín nevyjímaje – o 20 let dál zavede přednáška profesora Marka Koutného. Jak dlouho může lidstvo žít stejně jako dosud? Jak by mohlo vypadat životní prostředí za pár let? Kterými technologiemi a přístupy, které už existují, bychom se mohli inspirovat? Odpoví 4. 9. 2020 v 18:00 ve festivalovém Šapitó.

Chceme ještě maso v 21. století? Nad tím se spolu s vámi v závěrečný den festivalu zamyslí Robert Gál, ředitel Ústavu technologie potravin.

Více informací najdete na facebooku Science Café Zlín.

Fakulty a součásti

Zavřít