Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
Online hra

Nejlepší lék na karanténu

Nevím, dál! je online hra, kterou jsme u nás vytvořili pro Noc vědců 2020. Do programu, který se kompletně přesunul na síť, jsme chtěli vnést trochu hravosti a ozkoušet projekt, který bychom mohli rozvíjet i v dalších letech. Vznikla tak svižná vědomostní hra, která na přírodovědných pojmech odhalí, nejen tvé vyjadřovací schopnosti ale hlavně to, co ti po střední zůstalo v hlavě.

Nejvíce si ji užiješ v partě kamarádů nebo s rodinou. Rozdělte se do týmů a společně si opisujte pojmy jako jsou biosféra, konzervant, Newtonovy zákony, pigment a dalších 793 slov, které určitě znáš ze života. Jestli ne, tak se nestyď a prostě klikni na Nevím, dál!

Pointou hry jsou nejen bušící srdce a nažhavené mozkové buňky, ale i možnost naučit se něco nového. Definice všech pojmů, co neznáš buď ty, nebo tvůj spoluhráč, se po hře objeví na obrazovce a můžeš je dostudovat na příští kola.

Nebudeme tě napínat – jdi na nevimdal.cz a otestuj, jak jsi na tom s všeobecnými přírodovědnými znalostmi ty. Je to zdarma:

To musím zkusit!

Dej nám vědět, jak se ti hra líbí.
Budeme rádi za označení @ft.utb, pokud budete své dovádění sdílet na sítích. Jestli po pár hrách zjistíš, že nám tam nějaký zásadní pojem chybí, tak nám jej i s definicí pošli na propagace@utb.cz. 

____

Noc vědců tentokrát netrvá jen jeden večer! Na Fakultě technologické jsme upekli několik přednášek, které našim vědcům nedávají spát a natočili podcast, ve kterém se střetla praxe a věda. No a Nevím, dál! získala pomyslný odznak za nejzábavnější část programu. Všechno moudro najdeš na www.nocvedcu.cz

Fakulty a součásti

Zavřít