Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
SVOČ

SVOČli jsme to!

Již tradiční promenáda současné vědy a výzkumů, nad kterými tráví bezesné noci studenti FT UTB, se odehrála ve čtvrtek 7. 11. 2019 v prostorách Laboratorního centra.

Akce, známější pod chytlavým názvem Studentská Výzkumná a Odborná Činnost, která má za cíl prezentaci odborných témat, která mnozí ze studentů dlouhodobě zpracovávají mimo jiné i pro své závěrečné práce, byla rozdělena do třech okruhů:

  • Vědy o živé a neživé přírodě
  • Technické vědy
  • Potravinářství

Přes 5 desítek studentů si představilo svou práci buďto formou vědeckých posterů, či prezentací před odbornou komisí. A kdo nakonec odešel ověnčen nehynoucí slávou?

___

Sekce: Vědy o živé a neživé přírodě

Přednášky:

  • Bogenrová Eliška | Mikro texturované povrchy na bázi hyaluronanu sodného
  • Navrátil Jiří | Syntéza imidazoliové soli na bázi adamantanu

Postery:

  • Kočí Berenika | Příprava a charakterizace redispergovatelných gelů s obsahem kurkuminu
  • Krátká Vendula | Stanovení methanogenů pomocí molekulárně biologických metod
  • Kužela Tomáš | Spektrální vlastnosti substituovaných terthiofenů metodami kvantové chemie a molekulové dynamiky
  • Tatarková Lenka | Vliv enkapsulovaného oleje na přípravu a vlastnosti gelů na bázi nanokrystalické celulózy a kaseinátu sodného

___

Sekce: Technické vědy

Přednášky:

  • Balharová Michaela | Charakterizace chování roztoků akrylátového laku
  • Brázdová Michaela | Vliv smáčivosti vlákenných vrstev na filtrační účinnost

Postery:

  • Diatel Ondřej | Využití slitin o vysoké teplotní vodivost jako prvků pasivní temperace vstřikovacích forem
  • Fajkus Přemysl | Vliv perforace polyuretanových desek na útlum v nízkých frekvencích
  • Pawlas Jakub | Návrh a konstrukce upínacích čelistí pro zajištění rovnoměrného rozložení napětí ve zkušebním pryžovém tělese pure-shear

___

Sekce: Potravinářství

Přednášky:

  • Vychodil Radek | Vliv krmiva na nutriční hodnoty potemníka moučného
  • Tocíková Kristína | Detekce geneticky modifikovaných organizmů v potravinách a potravinářských surovinách
  • Petrůjová Adéla | Využití lišejníku islandského jako netradiční suroviny potravin

Postery:

  • Gaubová Gabriela | Hodnocení a změny různých odrůd chilli papriček a výrobků z nich v průběhu úchovy
  • Haranovská Viktorie | Stanovení biologicky aktivních látek v jedlých květech a jejich výluzích
  • Swaczynová Kateřina | Snížení dekarboxylázové aktivity bakteriální kultury v závislosti na podmínkách kultivace

Gratulujeme a všem zúčastněným děkujeme! Za rok zas!

 

Fakulty a součásti

Zavřít