Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
Nové Laboratoře Technologie potravin

Zabydlujeme nové potravinářské laboratoře

Milujete vědu a jídlo? A nastupujete v září na Technologii potravin? Tak to se máte zatraceně na co těšit!

Využili jsme možnosti nakouknout do zapomenutých prostor budovy U2 (ulice Mostní), které se poslední měsíce mění k nepoznání, abychom uloupili pár fotek (viz níže). Naši potravináři totiž budou mít od příštího semestru k dispozici profi laboratoře, o kterých se vám ani nesnilo.

Zbrusu nové výzkumné pracoviště, pořízené v rámci projektu RIFT – Rozvoj infrastruktury Fakulty technologické (reg. č. CZ.02.2.67/0.0/0.0/16_016/0002324), dokonale simuluje reálný provoz a nabízí celou škálu technologických přístupů ke zpracování a analýze potravin. Těšit se můžete kromě specializovaného přístrojového vybavení i na prostředí tak moderní a vědecké, jak to jen jde.

A v jakých že laboratořích se bude od září bádat?

  • Laboratoř výroby nefermentovaných mléčných výrobků
  • Laboratoř výroby fermentovaných mléčných výrobků
  • Laboratoř výroby termizovaných a tavených produktů
  • Laboratoř výroby plísňových sýrů
  • Laboratoř výroby nefermentovaných masných výrobků
  • Laboratoř výroby fermentovaných masných výrobků
  • Laboratoř výroby potravin rostlinného původu
  • Laboratoř výroby alkoholických a nealkoholických nápojů
  • Laboratoř senzorické analýzy potravin
  • Laboratoře provozních chemických analýz
  • Laboratoř provozních mikrobiologických analýz
  • Laboratoř aplikovaných potravinářských disciplín
  • Laboratoř analýzy potravin
  • Laboratoř fyzikálních vlastností potravin
  • Laboratoř zbožíznalství potravin

Přes prázdniny se zabydlíme a pak hurá na to! Takže kdo dosud váhal kam se sebou, alou podat přihlášku, ať si jako první užijete vědu v dokonale nových studiem netknutých strojích a prostorách.

CHCI STUDOVAT POTRAVINY!

PS: Mimochodem univerzitní budova U2 má i svůj vlastní bufet, odsud prostě nebudete chtít vytáhnout paty.

Fakulty a součásti

Zavřít