Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci

Odborná bakalářská praxe

Profesně zaměřený bakalářský studijní program Gastronomie a výživa

Projekt ADAPT UTB: Adaptabilní, Digitální, Agilní, Progresivní, Transformace UTB ve Zlíně je financován Evropskou unií v rámci Národního plánu obnovy z evropského Nástroje pro oživení a odolnost a státním rozpočtem ČR.

Předměty

Odborná praxe I (rozsah 160 hodin)
Odborná praxe II (rozsah 180 hodin)
Odborná praxe III a příprava bakalářské práce (rozsah 160 hodin) 

Realizace: 

1. Ve stanovených termínech student absolvuje základní proškolení BOZP, které stvrdí souhlasem na Záznam o školení ohledně bezpečnosti a ochrany zdraví studenta k zajištění odborné bakalářské praxe. Smluvní pracoviště, kde bude realizace odborné praxe probíhat, dále mohou vyžadovat další proškolení BOZP, které student musí absolvovat.

  1. Student si ve stanovených termínech vybere organizaci/pracoviště (viz Nabídka odborných praxí pro Bc SP Gastronomie a výživa), kde bude vykonávat po stanovenou dobu odbornou praxi (odborný blok). Garant odborné praxe (dále jen garant) mu výběr nabídky potvrdí. V případě výběru již obsazené nabídky jinými studenty může garant studentovi z kapacitních důvodů vybranou nabídku zamítnout a student si musí (po předchozí konzultaci s garantem) vybrat z nabídek jinou smluvní organizaci/pracoviště, kde bude praxi absolvovat.
  2. V případě, že student má možnost vykonat praxi, která zapadá obsahově do rámce studijního programu, na nesmluvním pracovišti, může tuto možnost konzultovat s garantem, který následně doporučí nebo zamítne zapojení nesmluvního pracoviště do studijního programu. V případě kladného vyjádření zajistí garant ve spolupráci s administrativou školy ošetření této spolupráce smluvním vztahem. Student musí na zajištění této spolupráce iniciativně kooperovat a musí respektovat časovou prodlevu pro zajištění těchto smluvních vztahů.
  3. Ve spolupráci s garantem nebo jinou pověřenou osobou student zajistí všechny náležitosti nutné k uzavření Smlouvy o zajištění odborné profesní praxe. Student uzavře smlouvu před začátkem odborné praxe a bude podle ní postupovat při vykonávání praxe. Smluvní pracoviště, kde bude realizace odborné praxe probíhat, dále mohou vyžadovat další dodatky ke smluvnímu vztahu mezi studentem a smluvním pracovištěm (např. o utajení), které student musí akceptovat.
  4. V průběhu plnění praxe je student povinen vést si Výkaz odborné praxe.
  5. Ubytování a stravování si student v průběhu praxe hradí sám, není-li se smluvní organizací stanoveno jinak.
  6. Po skončení praxe student garantovi nebo pověřenému odpovědnému pracovníkovi FT UTB ve Zlíně odevzdá ve stanoveném termínu a požadované úpravě kompletní dokumentaci k realizaci praxe, která musí zahrnovat tyto části:
  1. Pro jednotlivé přílohy jsou níže uvedené šablony dokumentů, které se student zavazuje využívat a vyplňovat dle uvedených požadavků. Soubor kompletní dokumentace k realizaci praxe odevzdá student svázané v kroužkové vazbě nebo nerozebíratelné vazbě.
  2. Garant odborné praxe nebo pověřený odpovědný pracovník FT UTB ve Zlíně:
  1. Pro následující termín výběru praxí pro navazující odborný blok si student vybere jinou organizaci/pracoviště, než ve které absolvoval v předchozích termínech. Výjimkou je odborná praxe ve 3. ročníku studia, pokud student na daném pracovišti řeší problematiku své kvalifikační práce.

Dokumentace:

00 Záznam o školení ohledně bezpečnosti a ochrany zdraví studenta k zajištění odborné bakalářské praxe
01 Nabídka odborných praxí pro Bc SP Gastronomie a výživa
02 Smlouva o zajištění odborné profesní praxe
03 Zpráva z odborné praxe
04 Výkaz odborné praxe
05 Vyjádření organizace k praxi
06 Hodnocení odborné praxe I, II odpovědným pracovníkem FT UTB ve Zlíně (Odborná praxe I a II)
07 Hodnocení odborné praxe III garantem studijního programu (Odborná praxe III a příprava bakalářské práce)

Garant odborných praxí pro Bc SP GaV: 

doc. Ing. et Ing. Anna Adámková, Ph.D.
E-mail: aadamkova@utb.cz
Telefon: +420 576 031 592
Kancelář: U6/P35

 

Fakulty a součásti

Zavřít