Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
SCIENCE CAFÉ

Retrojídlo

Pamatujete na mléčné bary, šunku v aspiku, ruské vejce, kubánské pomeranče nebo termosky, co se tak snadno rozbily zevnitř?

Na některé podoby socialistického stravování vzpomínáme rádi, u jiných se nám strachy sevře žaludek – pojďte si je připomenout všechny! Během gastrovýletu do minulosti se zastavíme v ikonických podnicích jako Čínská restaurace a Zlatá Praha, ale nevynecháme ani domácí kuchyni či školní jídelny s proslulou omáčkou UHO.

Přednášející: doc. PhDr. Martin Franc, Ph.D., Masarykův ústav a Archiv AV ČR
Kdy: STŘEDA 11. 12. 2024 | 18:00, Fakulta technologická UTB ve Zlíně | U15/002

Historik konzumu“ Martin Franc: O tom, jak jídlo ovlivňovalo a ovlivňuje náš životní styl | Reflex.cz

Fakulty a součásti

Zavřít