Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
profesor

prof. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.

Ústav inž. ochrany životního prostředí
E-mail: bunkova@utb.cz Mobil: +420 733 674 510 TEL: +420 576 031 240 Kancelář:
U11/307

Výuka

Konzultační hodiny

dle emailové domluvy

Životopis

Vzdělání

  • 2020: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, obor Technologie potravin, prof.
  • 2010: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta biotechnologie a potravinárstva, obor Biotechnologie, doc.
  • 2008: Masarykova univerzita Brno, Přírodovědecká fakulta, obor Obecná biologie, směr Mikrobiologie, RNDr.
  • 2000-2004: Masarykova univerzita Brno, Přírodovědecká fakulta,obor Mikrobiologie, Ph.D.
  • 1995-2000: Masarykova univerzita Brno, Přírodovědecká fakulta, obor Obecná biologie, směr Mikrobiologie, Mgr.
  • 1989-1993: Gymnázium Lesní Čtvrť, Zlín

Stáže a studijní pobyty

  • 2006, 2014: Instituto Politécnico de Beja, Portugalsko,přednášející v rámci programu Erasmus
  • 2013: University College Cork, Irsko, přednášející v rámci programu Erasmus

2015: A.T.E.I. Thessaloniki, Řecko, přednášející v rámci programu Erasmus

Průběh zaměstnání

  • 2004-dosud: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, Ústav inženýrství ochrany životního prostředí,  akademický pracovník, odborný asistent, docent, profesor
  • 2012-2015: Fakulta technologická, proděkanka pro pedagogickou činnost navazujícího magisterského studia

Členství v organizacích

Československá společnost mikrobiologická, členka od 2005

Redakční rada časopisu Food Microbiology, 2012-dosud

Členství v orgánech

  • Vědecká rada Fakulty technologické UTB ve Zlíně, členka od 2016
  • FT UTB ve Zlíně: Oborová rada v doktorském studijním oboru Technologie potravin, 2012-dosud
  • MUNI Brno, Přírodovědecká fakulta: Oborová rada v doktorském studijním programu Mikrobiologie, 2023-dosud
  • STU Bratislava, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie: Oborová rada doktorském studijním oboru Chemie a technologie poživatin, 2016-dosud

Fakulty a součásti

Zavřít