Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci

Ústav analýzy a chemie potravin

Studium

Obory Ústavu analýzy a chemie potravin vychovávají odborníky na nejnovější gastronomické a potravinářské technologie. Kromě znalostí o výrobě, kontrole a organizaci při výrobě potravin, získají studenti potřebné znalosti o legislativě i řízení potravinářských provozů.

Vedeme nebo se podílíme na výuce:

Jídlo je minulost, přítomnost i budoucnost. Souhlasíte? Tak podejte e-přihlášku a věnujte se mu s námi.

Uplatnění

Vychováváme u nás špičkové odborníky pro řízení veškerých vstupů pokrmů i nápojů do gastronomie. Své místo najdete v rámci státní správy, obchodu, technologie výroby a v případě studia jazyků se hojně uplatníte i v nadnárodní oblasti velkoobchodu.

Absolventi jsou schopni implementovat systémy managementu jakosti v potravinářství i systémy řízení zdravotní nezávadnosti a dokážou aplikovat principy zdravé výživy a výroby kvalitních potravin a pokrmů. Absolventi rovněž disponují kompetencemi v oblasti managementu a marketingu podniků. Tyto všechny znalosti získáte vystudováním oboru Technologie a řízení v gastronomii.

Řídíte se mottem „šetři vodu, pij víno?“ Tak to určitě stojí za zmínku i naše neakreditovaná specializace: Příprava a hodnocení vína pro gastronomii. Vhodnou volnou volitelných předmětů z vás totiž můžeme udělat i odborníka na víno. Teoretický základ společný pro obor řízení gastronomii ozvláštníme o detailní znalost surovin stěžejních ve vinařství. Pokud se pak nebudete chtít až nadosmrti zavřít do vlastního vinného sklípku, vhod vám přijdou i informace o hodnocení importovaných surovin a meziproduktů, díky nimž se můžete stát specialistou na dovoz i export vín.

Fakulty a součásti

Zavřít