Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci

Ústav technologie potravin

Studium

Podstatou oborů, které má na svědomí Ústav technologie potravin, je dozvědět se všechno o výrobě nejrůznějších druhů nápojů a potravin. A mimo technologické vědomosti získáte také přehled v legislativních předpisech, managementu i marketingu potravinářských provozů.

Ústav technologie potravin se stará o obory ve všech úrovních vysokoškolského studia:

Chtěli byste se k nám přidat? Tak podejte e-přihlášku a nasměřujte svou budoucnost správným směrem.

Uplatnění

Po absolvování bakalářské specializace Technologie potravin a magisterského oboru Technologie potravin se uplatníte například jako technologové v potravinářských provozech.Vaší náplní práce bude dohled nad samotnou výrobou, koordinace zaměstnanců ve výrobě, kontrola vstupních surovin a samozřejmě i výsledného produktu. Snadno se můžete stát i manažery jakosti. Vaším úkolem pak bude posoudit, jestli je vyrobený produkt skutečně takový, jaký by měl být. “Náš zákazník náš pán” platí v potravinářství snad víc než kde jinde. Neustále je potřeba naplňovat přání a představy zákazníka.Díky tomu budete žádáni i v oblasti výzkumu a vývoje nových produktů, které se pak mohou stát na trhu hitem. Nezbytnou součástí potravinářského průmyslu je posuzovat zdravotní nezávadnost potravin a také kontrolovat, zda se nás výrobci potravin nesnaží ošidit.Tuto kontrolu mají na starosti dozorové orgány jako jsou Státní zemědělská a potravinářská inspekce nebo Státní zdravotní ústav, které se také mohou stát vaším chlebodárcem.A pokud chcete být svým vlastním pánem, můžete si rozjet vlastní business. S vědomostmi z našich předmětů k tomu budete mít dobře nakročeno.

Fakulty a součásti

Zavřít