Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci

Přístrojové vybavení

Texturometr TA.XT plus

Popis přístroje:
Texturometr TA.XT plus je schopen měřit prakticky jakoukoli fyzikální charakteristiku produktu, jako je tvrdost, lámavost, přilnavost, pevnost gelu, roztažnost potravin, kosmetiky, léčiv, gelů, lepidel a dalších spotřebních produktů.

Klíčové vlastnosti:

  • Možnost umístění dalších zařízení, jako jsou tepelné skříně.
  • Umožňuje testování tenkých nebo křehkých vzorků.
  • Rychlost se může měnit v poměru k okamžité výšce vzorku, takže produkty mohou být testovány při konstantní rychlosti deformace v tlaku nebo tahu.
  • Pohyby paží jsou zcela programovatelné, takže lze definovat vlastní testovací sekvence.

Umístění:
Ústav technologie potravin

Odpovědná osoba:
Jméno:            doc. Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.
Tel.:                  +420 576 033 014
Mobil:              +420 739 659 444
E-mail:             rsalek@utb.cz
Kancelář:         U2/0133

Fakulty a součásti

Zavřít