Extrakční zařízení Gerhardt SOXTHERM
Popis přístroje:
Extraktor Soxtherm je automatický extrakční systém fungující na klasickém principu extrakce dle Soxhleta s krátkým extrakčním časem. Pro stanovení tuků v potravinách a krmivech, aplikace v environmentálních rozborech a další použití.
Klíčové vlastnosti:
- programovatelnost celého procesu dle vlastních potřeb
- možnost použití různých extrakčních činidel
- při využití obou jednotek lze současně extrahovat až 12 vzorků
- kontrola chladící vody a tlaku vzduchu
- automatická kontrola zvolených vysokých teplot
- optický a akustický signál v případě chyb
- ochrana proti explozi (konstrukce)
Umístění:
Ústav analýzy a chemie potravin
Odpovědná osoba:
Jméno: doc. Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.
Tel.: + 420 57 603 1525
E-mail: sumczynski@utb.cz
Kancelář: P33/U6