Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci

Témata disertačních prací

Chemie, technologie a analýza potravin

Téma Školitel
Aplikace 3D tisku v potravinářství doc. Ing. et Ing. Anna Adámková, Ph.D.
Studium vlastností fermentovaných potravin na bázi luštěnin doc. Ing. et Ing. Anna Adámková, Ph.D.
Analýza a využití chilli papriček u netradičních a fermentovaných potravin doc. Ing. et Ing. Anna Adámková, Ph.D.
Využití zrna pigmentovaných obilovin při výrobě pečiva doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.
Studium struktury a vlastností sloučenin vybraných prvků pro možnosti jejich speciace doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.
Studium korelace obsahu minerálních látek a látek s antioxidačním účinkem v biologických materiálech doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.
Studium syntetického využití 4-hydroxypyridin-2-onů k získání sloučenin potenciálně využitelných v technologii potravin doc. Ing. Stanislav Kafka, CSc.
Výroba protein-lipidových komplexů na rostlinné bázi a jejich fyzikálně-chemická charakterizace doc. Mgr. Barbora Lapčíková, Ph.D.
Využití spektroskopických a reologických metod při studiu vlivu antioxidantů na oxidační modifikaci nízko-hustotních lipoproteinů prof. Ing. Lubomír Lapčík, Ph.D.
Výroba čokoládových pralinek se zaměřením na udržitelnost náplní (ganache) doc. Mgr. Barbora Lapčíková, Ph.D.
Biologicky aktivní látky u jedlých květů a jejich využití v gastronomii a potravinářství prof. Ing. Jiří Mlček, Ph.D.
Vliv přídavku hydrokoloidů a vibrací simulujících transportní režimy na funkční vlastnosti vybraných mléčných systémů doc. Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.
Stanovení základních nutrientů a biologicky aktivních látek v průběhu pěstování microgreens doc. Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.
Analýza a vliv různých faktorů na antioxidační potenciál u vybraných rostlin skupiny LAKR a jejich produktů doc. Ing. Soňa Škrovánková, Ph.D.

Fakulty a součásti

Zavřít