Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci

Přístrojové vybavení

Extrakční zařízení Gerhardt SOXTHERM

Popis přístroje:
Extraktor Soxtherm je automatický extrakční systém fungující na klasickém principu extrakce dle Soxhleta s krátkým extrakčním časem. Pro stanovení tuků v potravinách a krmivech, aplikace v environmentálních rozborech a další použití.

Klíčové vlastnosti:

  • programovatelnost celého procesu dle vlastních potřeb
  • možnost použití různých extrakčních činidel
  • při využití obou jednotek lze současně extrahovat až 12 vzorků
  • kontrola chladící vody a tlaku vzduchu
  • automatická kontrola zvolených vysokých teplot
  • optický a akustický signál v případě chyb
  • ochrana proti explozi (konstrukce)

Umístění:
Ústav analýzy a chemie potravin

Odpovědná osoba:
Jméno:           doc. Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.
Tel.:                 + 420 57 603 1525
E-mail:            sumczynski@utb.cz
Kancelář:       P33/U6

Fakulty a součásti

Zavřít