Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci

Přístrojové vybavení

Reofermentometr Rheo F4

Popis přístroje:
Reofermentometr Rheo F4 je přístroj simulující kynutí těsta. Při provedené zkoušce se zjistí vývin těsta v čase a vývin kvasných plynů v těstě. Zároveň se určuje čas, kdy došlo vlivem pórovitosti těsta k úniku kvasných plynů do okolí. Tím je možné stanovit optimální dobu kynutí, dále zjistit kvalitu droždí nebo vliv aditiv (kyselina askorbová, amylázy, atd.) na kynutí.

Klíčové vlastnosti:

  • Automatické testování pro všechny druhy kynutého těsta
  • Jedním testem změří:
    • Vývoj těsta
    • Produkci plynu působením kvasinek
    • Poréznost těsta
    • Toleranci těsta při kynutí

Umístění:
Ústav technologie potravin

Odpovědná osoba:
Jméno:            prof. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.
Tel.:                  +420 576 033 333
Mobil:              +420 724 434 558
E-mail:             buresova@utb.cz
Kancelář:         U2/0137

Fakulty a součásti

Zavřít