Státní závěrečné zkoušky
Pokyny ke státnicím 2025
Abyste se nebáli, že nevíte, co vás letos u státnic čeká, sepsali jsme Vám přehledný postup toho, co se kdy a jak bude dít.
Ještě před samotnou zkouškou
Dostanete posudky od vedoucího i oponenta…
- Jméno oponenta Vaší práce se dozvíte v IS/STAG. Studenti magisterských programů budou jméno znát nejpozději do 16. 5. 2025, studenti bakalářských programů pak do 23. 5. 2025.
- Samotné posudky budete mít ve STAGu nahrané nejpozději 7 kalendářních dnů před plánovanou obhajobou.
…a na ně budete reagovat mailem.
- Nejpozději 3 kalendářní dny před plánovanou obhajobou student zašle odpovědi na otázky oponenta na e-mail sekretářky daného ústavu.
- Sekretářka odpoví studentovi, že tyto odpovědi obdržela a přepošle je oponentovi. Současně je i vytiskne a vloží do obhajované práce. Jednotliví členové komise tak budou mít odpovědi během obhajoby k dispozici.
- V případě, že budou pro oponenta odpovědi studenta nedostačující, zúčastní se obhajoby daného studenta a během rozpravy požádá o dovysvětlení.
- Celé posudky vedoucího a oponenta se číst nebudou. Přečte se jen výsledné hodnocení vedoucího a oponenta práce.
Harmonogram státní závěrečné zkoušky
Nejpozději 7 kalendářních dnů před plánovanou zkouškou obdržíte e-mailem od sekretářky daného ústavu harmonogram s termínem, časem a místem konání zkoušky.
O baštu se nestaráte…
Studenti nebudou zajišťovat občerstvení pro komisi. Občerstvení pro komisi zajišťuje ústav pořádající SZZ.
Časové rozvržení státní závěrečné zkoušky – navazující magisterské studijní programy
- Doba vyhrazená na zkoušení jednoho studenta: 55 minut
- 25 minut obhajoba závěrečné práce (prezentace studenta – max. 15 minut, seznámení s hodnocením vedoucího a oponenta, diskuze k práci)
- 30 minut zkouška z předmětů SZZ
- Poté následuje porada komise a oznámení výsledku studentovi.
Časové rozvržení státní závěrečné zkoušky – bakalářské studijní programy
- Doba vyhrazená na zkoušení jednoho studenta: 40 minut
- 20 minut obhajoba závěrečné práce (prezentace studenta – max. 10 minut, seznámení s hodnocením vedoucího a oponenta, diskuze k práci)
- 20 minut zkouška z předmětů SZZ
- Poté následuje porada komise a oznámení výsledku studentovi.
Kontakty na jednotlivé sekretariáty:
Ústav | Kontaktní osoba | Místnost | E–mail | Tel. |
Ústav inženýrství polymerů | Bc. Petra Dostálová | U15/330 | dostalova@utb.cz | 576 031 324 |
Ústav výrobního inženýrství | Bc. Iva Svobodová | U15/330 | isvobodova@utb.cz | 576 035 167 |
Ústav inženýrství ochrany životního prostředí | Ilona Vančíková | U11/306 | vancikova@utb.cz | 576 031 206 |
Ústav fyziky a materiálového inženýrství | Helena Svobodová | U15/430 | svobodova@utb.cz | 576 035 111 |
Ústav technologie potravin | Petra Hrdinová | U2/0142 | hrdinova@utb.cz | 576 033 004 |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky | Jana Kratochvílová | U11/330 | kratochvilova@utb.cz | 576 031 216 |
Ústav chemie | Ing. Lenka Trhlíková | U15/430 | trhlikova@utb.cz | 576 031 561 |
Ústav analýzy a chemie potravin | Bc. Eva Chudárková | U6/P23 | chudarkova@utb.cz | 576 038 085 |
Předběžný termín SZZ
(termíny SZZ jsou pouze orientační, přesný termín zkoušky bude zaslán studentovi na email nejpozději 7 kalendářních dnů před jejím konáním, viz text výše)
Pro budoucí bakaláře:
Ústav | Studijní program | Studijní obor/specializace | Termín SZZ |
UVI | Procesní inženýrství | Technologická zařízení | |
UTP | Technologie a hodnocení potravin | Technologie potravin | |
UACHP | Technologie a hodnocení potravin | Gastronomické technologie | |
UTTTK | Materiály a technologie | Výroba a konstrukce obuvi | |
UTTTK | Materiály a technologie | Biomateriály a kosmetika | |
UFMI | Materiály a technologie | Materiálové inženýrství | |
UIP | Materiály a technologie | Polymerní materiály a technologie | |
UIOZP | Technologie a hodnocení potravin | Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie | |
Materiály a technologie | Ochrana životního prostředí | ||
UCH | Technologie a hodnocení potravin | Chemie a analýza potravin |
Pro budoucí inženýry:
Ústav | Studijní program | Studijní obor/specializace | Termín SZZ |
UVI | Procesní inženýrství | Konstrukce technologických zařízení | |
UVI | Procesní inženýrství | Výrobní inženýrství | |
UVI | Řízení jakosti | – | |
UVI | Konstrukce nástrojů | – | |
UTP | Technologie potravin | – | |
UCH | Chemie potravin a bioaktivních látek | – | |
UTTTK | Biomateriály a kosmetika | – | |
UFMI | Materiálové inženýrství a nanotechnologie | – | |
UIP | Inženýrství polymerů | – | |
UIP | Polymer Engineering | – | |
UIOZP | Environmentální inženýrství | – | |
UIOZP | Environmental Engineering | – |