Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci

Státní závěrečné zkoušky a BP/DP

Státní závěrečné zkoušky

Pokyny ke státnicím 2025

Abyste se nebáli, že nevíte, co vás letos u státnic čeká, sepsali jsme Vám přehledný postup toho, co se kdy a jak bude dít.

Ještě před samotnou zkouškou

Dostanete posudky od vedoucího i oponenta…

  • Jméno oponenta Vaší práce se dozvíte v IS/STAG. Studenti magisterských programů budou jméno znát nejpozději do 16. 5. 2025, studenti bakalářských programů pak do 23. 5. 2025.
  • Samotné posudky budete mít ve STAGu nahrané nejpozději 7 kalendářních dnů před plánovanou obhajobou.

…a na ně budete reagovat mailem.

  • Nejpozději 3 kalendářní dny před plánovanou obhajobou student zašle odpovědi na otázky oponenta na e-mail sekretářky daného ústavu.
  • Sekretářka odpoví studentovi, že tyto odpovědi obdržela a přepošle je oponentovi. Současně je i vytiskne a vloží do obhajované práce. Jednotliví členové komise tak budou mít odpovědi během obhajoby k dispozici.
  • V případě, že budou pro oponenta odpovědi studenta nedostačující, zúčastní se obhajoby daného studenta a během rozpravy požádá o dovysvětlení.
  • Celé posudky vedoucího a oponenta se číst nebudou. Přečte se jen výsledné hodnocení vedoucího a oponenta práce.

Harmonogram státní závěrečné zkoušky

Nejpozději 7 kalendářních dnů před plánovanou zkouškou obdržíte e-mailem od sekretářky daného ústavu harmonogram s termínem, časem a místem konání zkoušky.

O baštu se nestaráte…
Studenti nebudou zajišťovat občerstvení pro komisi. Občerstvení pro komisi zajišťuje ústav pořádající SZZ.

Časové rozvržení státní závěrečné zkoušky – navazující magisterské studijní programy

  • Doba vyhrazená na zkoušení jednoho studenta: 55 minut
    • 25 minut obhajoba závěrečné práce (prezentace studenta – max. 15 minut, seznámení s hodnocením vedoucího a oponenta, diskuze k práci)
    • 30 minut zkouška z předmětů SZZ
  • Poté následuje porada komise a oznámení výsledku studentovi.

Časové rozvržení státní závěrečné zkoušky – bakalářské studijní programy

  • Doba vyhrazená na zkoušení jednoho studenta: 40 minut
    • 20 minut obhajoba závěrečné práce (prezentace studenta – max. 10 minut, seznámení s hodnocením vedoucího a oponenta, diskuze k práci)
    • 20 minut zkouška z předmětů SZZ
  • Poté následuje porada komise a oznámení výsledku studentovi.

Kontakty na jednotlivé sekretariáty:  

Ústav Kontaktní osoba Místnost Email Tel.
Ústav inženýrství polymerů Bc. Petra Dostálová U15/330 dostalova@utb.cz 576 031 324
Ústav výrobního inženýrství Bc. Iva Svobodová U15/330 isvobodova@utb.cz 576 035 167
Ústav inženýrství ochrany životního prostředí Ilona Vančíková U11/306 vancikova@utb.cz 576 031 206
Ústav fyziky a materiálového inženýrství Helena Svobodová U15/430 svobodova@utb.cz 576 035 111
Ústav technologie potravin Petra Hrdinová U2/0142 hrdinova@utb.cz 576 033 004
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky Jana Kratochvílová U11/330 kratochvilova@utb.cz 576 031 216
Ústav chemie Ing. Lenka Trhlíková U15/430 trhlikova@utb.cz 576 031 561
Ústav analýzy a chemie potravin Bc. Eva Chudárková U6/P23 chudarkova@utb.cz 576 038 085

Předběžný termín SZZ

(termíny SZZ jsou pouze orientační, přesný termín zkoušky bude zaslán studentovi na email nejpozději 7 kalendářních dnů před jejím konáním, viz text výše)

Pro budoucí bakaláře:

Ústav  Studijní program  Studijní obor/specializace  Termín SZZ 
UVI Procesní inženýrství Technologická zařízení
UTP Technologie a hodnocení potravin Technologie potravin
UACHP Technologie a hodnocení potravin Gastronomické technologie
UTTTK Materiály a technologie Výroba a konstrukce obuvi
UTTTK Materiály a technologie Biomateriály a kosmetika
UFMI Materiály a technologie Materiálové inženýrství
UIP Materiály a technologie Polymerní materiály a technologie
UIOZP Technologie a hodnocení potravin Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie
Materiály a technologie Ochrana životního prostředí
UCH Technologie a hodnocení potravin Chemie a analýza potravin

Pro budoucí inženýry:

Ústav Studijní program Studijní obor/specializace Termín SZZ
UVI Procesní inženýrství Konstrukce technologických zařízení
UVI Procesní inženýrství Výrobní inženýrství
UVI Řízení jakosti
UVI Konstrukce nástrojů
UTP Technologie potravin
UCH Chemie potravin a bioaktivních látek
UTTTK Biomateriály a kosmetika
UFMI Materiálové inženýrství a nanotechnologie
UIP Inženýrství polymerů
UIP Polymer Engineering
UIOZP Environmentální inženýrství
UIOZP Environmental Engineering

Fakulty a součásti

Zavřít