Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci

Ústav analýzy a chemie potravin

Spolupráce

Máte problém, potřebujete poradit nebo máte nápad na výzkum? Spojme se! Společně můžeme efektivně a profesionálně vyřešit výrobní, technologické nebo výzkumné problémy spojené s potravinářským sektorem. Náš ústav má k dispozici nejen moderní vybavení, ale také ty nejpovolanější lidi s potřebnými znalostmi a dovednostmi.

Firmám, ale i nekomerčním subjektům nabízíme konzultační a poradenskou činnost, analýzy potravin a hodnocení výživy v těchto oblastech:

  • Stanovení základních složek potravin (sacharidy, tuky, bílkoviny) s návrhy na zvýšení biologické hodnoty potravin.
  • Výzkum biologicky aktivních látek v potravinách (vitaminy, antioxidanty, přírodní barviva, přírodní přídatné látky).
  • Vývoj metod pro analýzy výše uvedených látek a aditiv.
  • Hodnocení antioxidační aktivity potravin s návrhy na její zvýšení.
  • Využitelnost a stravitelnost složek potravin.
  • Aplikace analytických metod pro potvrzování autenticity potravin.
  • Návrh jídelníčků pro různé fyziologické skupiny a hodnocení výživy.

Nahlédněte i na naše laboratorní vybavení, přístrojový arzenál a výzkumné zkušenosti. Třeba vymyslíme nový způsob, jak společně přijdeme věci na kloub!

Fakulty a součásti

Zavřít